#grillfen

Grilled cheese med rökt brisket

När du rökt en stor brisket så finns det en chans att du får lite över och då passar det perfekt att göra en grilled cheese. En riktigt god macka helt enkelt. Om du inte har någon brisket så kan du använda dig av bacon vilket också funkar bra.

 

Du behöver för 4 portioner

8 skivor vitt formbröd ( jag använde mig av levain rostbröd)
Ca 200 gram rökt brisket eller 8 skivor stekt bacon
3 olika sorters ost i skivor, en skiva av varje (t.ex. cheddar, gouda m.m. Ta det du tycker om)
Ca 100 g smör
BBQ-sås av valfri sort
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk italiensk salladskrydda


Karamelliserad lök
4 st gula lökar i skivor
1 tsk socker
Salt efter smak
1 dl ljust öl

Börja med att steka löken i 10 minuter på låg värme så att den blir mjuk. Den ska få lite färg men inte så att den bränns. Tillsätt socker och salt och låt gå samman. Häll sedan på ölen och låt den koka in helt.


Montering av smörgåsen

Smöra två brödskivor och lägg sedan den smörade sidan neråt på en skärbräda. Strö på kryddorna oh lägg sedan två skivor ost på det ena brödet och ett på den andra. Lägg så mycket brisket som du får plats med på ena brödskivan, pensla på BBQ-sås och toppa sedan med den karamelliserade löken. Lägg på den andra brödskivan.

Värm upp en lämplig stekpanna eller en gjutjärnshäll om du gör mackan på grillen. Stek på något under medelvärme (jag körde på 9 av 14 på min spis) i 5 minuter på ena sidan. Vänd sedan på mackan och kör 5 minuter på den andra sidan.


Servering

Dela mackan diagonalt och servera gärna med en god sallad.
Post
Instagram