#grillfen

 

Grilltermometers

När du har tröttnat på att din billiga grilltermometer har gått sönder för 10e gången så ska du ta till dig av de tipsen som jag vill dela med mig av. För Grillfén upplevde det precis så. Grillfén köpte billiga termometrar som ofta gick sönder eller visade helt fel temperatur. Det är ganska enerverande när man köpt den där svindyra biffen som man vill få perfekt medium rare och så kommer den ut från grillen helt askgrå inuti. Vi säger NEJ till detta och kollar in vilka prylar Grillfén använder och vad han mer kan rekommendera.  


Handtermometer

Det första du behöver är en snabb handtermometer så att du kan få reda på vilken temperatur ditt kött håller. Här rekommenderas en 
Thermapen. Den mäter köttet på högst fyra sekunder och är enligt Grillféns mening helt oumbärlig när han grillar.


Grilltermometer med fler mätstickor (probes)

En riktigt bra grilltermometer med minst två stycken probes är ett måste om man kör flera saker samtidigt på grillen. Någon i sällskapet kanske (gud förbjude) inte vill ha sin biff medium rare och då kan det vara bra att kunna mäta temperaturen på flera olika köttdetaljer samtidigt. Här använder Grillfén en iGrill 2 för närvarande. Weber har köpt upp detta företag och den heter numera Weber iGrill 2. Jag tycker det är jättesmidigt att man kan kontrollera allt genom bluetooth till min smartphone. Vill du få tag i något likvärdigt så kan en Maverick's ET-735 Barbeque bluetooth thermometer rekommenderas.  


Weber Igrill 2 


Maverick's ET-735 Barbeque bluetooth thermometer.


Flameboss 200 WIFI - kamado smoker controller

Nu har vi kommit in på något som många nog tycker är för oss riktiga hardcore-grillare. Här är det en termometer som även har en fläkt som reglerar temperaturen i grillen/smokern. Detta är helt ovärderligt när man kör långa pass med smoking så som pulled pork eller en hel brisket. Den passar perfekt till en kamadogrill men går även bra att använda till en Webergrill. Den går även att koppla upp mot internet så du kan få meddelande om grillen börjar svalna eller att ditt kött nått rätt temperatur. Du kan även höja och sänka temperaturen i grillen över nätet.

Den är ganska dyr men som sagt, här får du en helhetslösning! Läs mer här.Fläkt som reglerar hur mycket luft som går in i grillen. Går temperaturen ner går fläkten igång.

Sensor för att mäta temperaturen inne i grillen.


Det finns en hel uppsjö av andra termometrar på marknaden men dessa tycker Grillfén är värda att ta upp.


Grill on!


Post
Instagram