#grillfen

 Baby back ribs

Ribs ska INTE kokas! De ska köras low and slow på en grill eller en smoker. Allt annat är en lögn!

Här kan du se en video hur du gör dina egna perfekta ribs enligt receptet


Så här gör du:

 
För fyra personer:
4 rader med kamben
Porkylicious Rub (du köper den här)
Worchestershiresauce
En Coca-cola
Bourbonlicious BBQ sauce (du köper den här)


Börja med att försiktigt sticka in en kniv i silverskinnet som sitter på baksidan av ribsen. Detta vill vi inte ha kvar då det blir en seg hinna som även hindrar ruben att sugas in i köttet. Ta en ruta hushållspapper och ta tag i skinnet och dra loss det. Det brukar gå ganska lätt. 
 


Sedan tar du och skvätter ut Worchestershiresauce på båda sidor och gnider in det. Ta sedan rikligt med Porkylicious rub på båda sidor och klappa in försiktigt. Låt sedan vila i minst två - fyra timmar i kylskåp.


Tänd din grill/smoker och låt den stabiliseras runt 110-120 grader. När den ligger stabilt så slänger du på några nävar rökflis eller chunks. Jag har valt att köra med pecanchunks och äpplechunks i detta receptet. Jag föredrar chunks då de håller längre men båda funkar.

Låt dem rökas i två timmar


 

 


Sedan är det dags att ta av dem. Lägg dem på ett dubbelt lager med aluminiumfolie. Slå in dem en och en och innan du stänger så häller du på ca 0,5 – 1 dl med Coca-cola. Lägg tillbaka på grillen i ytterligare 1,5 till 2 timmar.


 


 


Ta ut dina ribs från aluminiumfolien och lägg dem på grillen. Pensla på Bourbonlicious BBQ rub och låt ligga på 15 minuter och vänd sedan på ribsen och pensla på andra sidan. Låt grillas ytterligare 15 min.

 


Serveras förslagsvis med ytterligare Bourbonlicious BBQ sauce, potatissallad av valfri sort eller bakad potatis.

 

Gör dig beredd på en smakupplevelse och att du kommer bli kladdig i HELA ansiktet.

 

//Grillfén 


Post
Instagram