#grillfen

 

Pulled beef

Nu när det mesta ska vara pulled så kan man ju lika gärna göra det själv och det smakar ju inte fel när man gjort det med lite egen kärlek heller. Det tar lång tid på grillen så man kan lika gärna göra både två och tre stycken bitar med beef på en gång. Perfekt att ta fram från frysen och göra tacos på. 

Så ta fram ölen och solstolen och gör dig beredd på en ”ansträngande” dag ;) 


Du behöver för en pulled beef
En stor bit högrev 1-1,5 kg
1 öl
BBQ bourbon sauce eller annan BBQ-sås som du gillar

Injektionsmarinad

Detta steget kan uteslutas men ger ett saftigare resultat.
1 dl köttbuljong (utspädd)
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl  Beefylicious rub (du köper den här)

Blanda samman och injicera med köttinjektor runt om hela köttet 

Strö sedan med Beefylicious rub runt hela köttet. Klappa in försiktigt. Låt det sedan vila i ca 1 - 4 timmar. 

Tänd din grill/smoker och förbered för indirekt grillning Lägg dig runt en temperatur på 110-120 grader.  När temperaturen har stabiliserats så lägg på 3-4 chunks av hickory eller hickoryflis. Det ska räcka till ca 3 timmars rökning. Sätt en form med vatten under gallret så blir köttet saftigt under hela grillningen.


 


 

 

Lägg på köttet och sätt i en termometer och låt köttet komma upp i 70 grader. Nu tar du av köttet och lindar in det i aluminiumfolie. Innan du stänger igen så häll en dl öl över köttet. Låt nu köttet ligga på tills du kommit upp i ca 96 grader. Känn med en tandpetare att köttet är riktigt mört. Det ska vara så mört att du ska kunna dra isär det – PULLED! 


 


 


 


 

Dra isär köttet och häll ca en dl av Bourbonlicious BBQ sauce (köp den här) och rör runt. Tillsätt ev. lite mer Beefylicious rub.

 

Nu är köttet klart att avnjutas. Servera gärna som en pulled beef sandwich. Receptet på den hittar du här! 


Post
Instagram