#grillfen

Fläskfilé och kantarellpasta

En smak av svensk sommar är det i denna pastan. Det är alltid en speciell känsla när man får plocka de första kantarellerna för säsongen.Du behöver till 4 personer
1 hel fläskfilé


Marinad
0,5 dl olja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 kryddmått färskmalen svartpeppar 
0,5 tsk salt


Pastasåsen
0,5 liter färska kantareller eller två burkar konserverade
1 gul lök fint hackad
3 vitlöksklyftor fint hackade
0,5 dl bladpersilja fint hackad
2 msk fint hackad gräslök
1,5 msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
maizena
olja för stekning
salt & peppar

Servera med din favoritpasta


Börja med att göra marinaden till fläskfilén. Lägg filén i en påse och häll över marinaden. Låt ligga i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten.

Tänd grillen enligt 50/50 metoden. (halva grillen med kol) När du fått fin glöd så grillar du filén runt om så att den får fin färg. Lägg den sedan på den indirekta sidan. Sätt i en stektermometer och sätt på locket på grillen. Dra igen spjällen så att värmen går ner i grillen och ligger runt 150-175 grader. Låt fläskfilén ligga på tills den kommer upp i 72 grader i innetemperatur. Lägg den sedan för att svalna en stund.Sätt på pastavattnet och koka din favoritpasta enligt anvisning.

Stek lök och vitlök mjuk. Tillsätt sedan svampen och låt den steka med en stund. Häll i fond, mjölk och grädde. Låt koka upp och häll sedan i lite maizena så att såsen tjocknar. Skiva upp fläskfilén i tjocka strimlor. Tillsätt sedan filén och kryddorna. Låt ligga i några minuter men stäng av plattan. 

Nu är det dags att servera denna underbart goda rätt!


Post
Instagram