#grillfen

 

Högrevsburgare med Donkey sauce

Inte mycket är så enkelt och så gott som en grillad hamburgare. Här serveras den med en god Donkey sauce som är något över det vanliga! 


 


 

Inköplista 4 pers

1 kilo högrev i bit
1 romansallad, blad
1 tomat, ca 0,5 cm skivor
1 lök alt. salladslök i ringar
4 skivor cheddarost
4 st hamburgerbröd 
Se övriga ingredienser nedan.


Hamburgare 

Mal köttfärsen alt. be att få den mald i affären. Forma till 4 lika stora runda bollar som du sedan trycker ut och gör till snygga burgare. Salta och peppra på båda sidor.

Grilla burgarna på hög värme på din grill, tänk på att inte köra över dem då det ska vara saftiga! Lägg på osten så den får smälta.

Montera burgaren genom att ta rejält med Donkey sauce på både det nedre och övre brödet. Lägg sedan på burgaren och montera övriga ingredienser i valfri ordning. 


Donkey sauce

1 hel vitlök 
2 dl Mayonnaise
4 stänk Worcestershiresauce
1 tesked dijonsenap
1/2 tesked salt 
Några varv med svartpepparkvarnen


Skär av toppen på vitlöken och lägg i en ugnssäker form och häll över lite olivolja och lite salt. Ställ in i din grill och sätt på locket alt. i ugnen i ca 45 min på 200 grader tills vitlöken är helt mjuk. Låt svalna.


Kläm ut vitlöken i en skål och blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.

 

Hemmagjorda pommes

800 g potatis, gärna mjölig.


Behåll skalet på och skär i stavar av önskad tjocklek. Koka upp vatten och koka potatisen i ca 5 minuter. Spola sedan av potatisen i iskallt vatten så att stärkelsen försvinner, gärna i 10 minuter.Häll ca en dl olja över potatisen och rör runt i en bunke. Häll upp pommesen på en plåt med bakplåtspapper och stoppa in i ugnen på 200 grader tills de blir gyllene, rör om då och då. 


Salta och njut!

 


 


 


 


 


 


 


 


Post
Instagram