#grillfen

Grillféns julklappstips

Om du inte har en aning om vad du ska ge dina matlagningsglada nära och kära så har Grillfén sammanställt en lista på både billiga och några dyrare julklappar som gör vem som helst glad.


Grillar

Det finns ju en uppsjö med olika grillar i olika prisklasser. Jag anser att för att grilla hemma några ggr då och då så duger det fint med en vanlig Weber 57 cm klotgrill. På den kan man grilla både direkt och indirekt men också köra BBQ (låg värme under lång tid) även om jag personligen tycker att det är ganska svårt att hålla en jämn temperatur under lång tid.

När man har ett riktigt stort intresse för grillning och man i princip vill göra allt på grillen så rekommenderas en kamadogrill som är som ett ägg i keramik. Det finns en uppsjö av olika sorter där det mest kända är Big Green Egg. Grillfén använder en Kamado Joe där man får med alla tillbehör för att börja köra BBQ med en gång och till ett mer förmånligt pris. 


                           Kan köpas här                                                            Kan köpas här                                                             Kan köpas här 


Grilltillbehör

Det finns så mycket olika roliga grilltillbehör och vissa är enligt mig ett måste.


Grillredskap

Satsa på bra kvalitet så slipper du köpa nya redskap när du blir missnöjd. Broil Kings redskap andas kvalitet och är enligt mig det solklara valet.

Samtliga redskap finns att köpa på Bauhaus.se 


För att slippa använda tändvätska så rekommenderar jag ett köp av antingen en skorstenständare från Weber eller en tändare från Looftlighter. Båda funkar fantastiskt bra


                                                                    Kan köpas här                                                             Kan köpas härGrilltermometer

För att få till en perfekt grillad biff eller kyckling så behövs en bra termometer, eller t.o.m. två då jag även förespråkar en ficktermometer från Thermapen där man kan få en korrekt temperatur på bara några sekunder. Detta är mina favoriter. Vilken du väljer av blåtandstermometrarna är mest en smaksak.


Förkläde

Det finns en uppsjö av olika förkläden. Jag har satsat på ett riktigt snyggt läderförkläde från Witloft. Sköter man om det så håller det en livstid.

Kan köpas hos SthlmfactoryHa en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


Post
Instagram