#grillfen

 

Grillféns sesam cheeseburger

En burgare med spännande smaker i Grillféns burger explosion sauce med sesam och vitlökssmak. Toppas med gul lök som karamelliserats och kokats ihop med bourbon.Du behöver till 4 personer

700 g högrev
salt och peppar
1 äggula
cheddarost i skivor


1 stor gul lök
0,5 dl Jim Beam bourbon
olivolja
salt och peppar

Salladsblad

4 st hamburgerbröd - receptet hittar du här


Grillféns burger explosion sauce

En hamburgerdressing med spännande smaker av vitlök & sesamolja.


Du behöver 

2 dl majonäs
1 hel vitlök
1 tsk sesamolja
1 tsk ljus soja
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på vitlöken och ställ den på ett ark med aluminiumfolie. Droppa på lite olivolja och lite salt och slå in den i folien. Baka i ugn tills den är mjuk. Låt svalna.  Kläm sedan ut den i en skål och se till att den blir ordentligt mosad. Blanda sedan samman med övriga ingredienser  och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen i minst en timma så att smakerna kommer fram ordentligt.


Karamelliserad bourbonlök

Skiva löken i ringar. Stek löken på medelvärme i oljan utan att den tar färg tills den är helt mjuk. Häll sedan över bourbon och låt koka in i ca 5 min. Smaka av med lite salt och peppar.


Burgarna

Mal högreven och blanda samman med äggulan. Jag brukar använda en äggula då jag tycker att burgaren håller ihop bättre på grillen. Forma fyra stycken burgare och salta och peppra på båda sidorna. Grilla burgaren och efter du vänt den så lägg på osten. Grilla sen burgaren så att den har en fin medium rare kärna.

Värm bröden, jag brukar köra dem i micron i 30 sekunder då jag gillar dem mjuka och goda. Alt. kan du värma dem en stund på grillen om du vill ha dem spröda istället.

Bred ut dressingen på brödet, över och underdelen och lägg på sallad och lägg på burgaren och sedan löken. Nu är det bara att hugga i och sedan njuta.
Post
Instagram