#grillfen

 

Buffalo chicken wings & kycklingklubbor

Goda kycklingsdetaljer som röks och sedan doppas i en lagom stark buffalo hot sauce. Avnjuts med blue cheese dip och bladselleristavar. 

 


 

Du behöver:
Ca 15-20 kycklingvingar med avklippt tipp samt ca 10 kycklingklubbor

 Birdielicios Rub (du köper den här)

 
Torka av kycklingvingarna och salta dem runt om. Låt vila i kylen i några timmar. Efter detta så strö på Birdielicious rub runt om. Tänd din grill för indirekt grillning och låt komma upp till 110 – 120 grader.  Lägg på några chunks eller rökflis av den sort du föredrar. Jag körde mitt recept med pecan och det blev riktigt bra.

Lägg på kycklingen och rök dem i två timmar. Tänd en annan grill för direkt grillning ett tag innan de två timmarna har gått eller låt kycklingen gå färdig i två timmar och låt grillen gå upp i temperatur. Grilla då kycklingen runt om, vänd ofta så blir kycklingen krispig och god.

 

Buffalo hot sauce
En lagom stark sås som ger en god smak till kycklingen.

2 msk smör
½ tsk cayennepeppar
¼ tsk salt
¼  tsk svartpeppar
½ dl hot sauce. Jag använde Franks hot sauce som kan vara lite svår att få tag i men finns att beställa på nätet. Annars kan du använda tabasco.

Smält smöret och häll i kryddorna. Låt stå i fem minuter och häll sedan i hot saucen. Håll varmt och doppa sedan kycklingbitarna i såsen runt om.

 

Blue cheese dip
En krämigt god dipp som passar perfekt som lite svalka till den heta kycklingen. Servera med bladselleri som du delar i fina stavar.

2 dl blåmögelost
1,5 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk worchestershire sauce
Salt och peppar

Smula osten och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.


 

Nu kan du börja njuta av rätten och servera gärna en kall öl till!. 


Post
Instagram